Η πρώτη παρουσίαση των Επενδυτικών Σχεδίων στα ΜΜΕ

Η πρώτη παρουσίαση των Επενδυτικών Σχεδίων στα ΜΜΕ

Η πρώτη εκδήλωση για την παρουσίαση επενδυτικών προτάσεων στο δίκτυο επιχειρηματικών αγγέλων του ΕΒΕΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του επιμελητηρίου.

Η δράση του Δικτύου πραγματοποιείται μέσω του Κέντρου Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το δίκτυο αποσκοπεί στον εντοπισμό και στην προώθηση επενδυτικών σχεδίων στην χώρα μας, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της.

Οι επιχειρηματικοί άγγελοι (business angels) – μέλη του επιμελητηρίου, συνδράμουν με κεφάλαια και πρακτική βοήθεια στη διοίκηση – διαχείριση της επιχείρησης κατά την υλοποίηση της επενδυτικής ιδέας, εφόσον κρίνουν, ότι αυτή παρουσιάζει ενδιαφέρον και αξίζει να υποστηριχθεί. Οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν σήμερα αφορούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη βιομηχανία τροφίμων, έναν πολυχώρο στέγασης πολύπλευρων πολιτισμικών δραστηριοτήτων και ηλεκτρονικές τουριστικές υπηρεσίες, από τις εταιρίες Mercago, Ithaka και CD Roomcase αντίστοιχα.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, τόνισε, ότι η επούλωση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης και η αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, προϋποθέτουν αύξηση και όχι απλώς αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος και ζήτησε μικρότερη φορολογική επιβάρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, λιγότερη κρατική παρέμβαση στις αγορές, απλούστερα θεσμικά πλαίσια, αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση και στοχευμένες αναπτυξιακές πολιτικές.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΔΩ:Πηγή:www.capital.gr

http://www.euro2day.gr/…/evea-paroysiash-apo-to-diktyo-epih…

http://www.bankwars.gr/…/%CE%A4%CE%9F-%CE%95%CE%92%CE%95%C…/

http://www.dikaiologitika.gr/…/parousiasi-ependytikon-prota…

http://www.newsbeast.gr/…/evea-ta-prota-shedia-apo-to-dikt…/

http://www.euro2day.gr/…/ebea-me-treis-epiheirhmatikes-prot…

http://www.tribune.gr/…/evea-ta-prota-schedia-apo-to-diktio…

http://www.capital.gr/News.asp?id=2267661

http://www.sofokleousin.gr/archives/222441.html