Οι «Επιχειρηματικοί Άγγελοι» του ΕΒΕΑ ανοιχτοί στις νεοφυείς επιχειρήσεις

Οι «Επιχειρηματικοί Άγγελοι» του ΕΒΕΑ ανοιχτοί στις νεοφυείς επιχειρήσεις

Στόχος να γίνει το Δίκτυο ακόμη πιο ανοικτό και προσιτό στους νέους ανθρώπους της Ελλάδας.

Ενημερωτική συνάντηση των μελών Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ με θέμα τις τάσεις που εκδηλώνονται τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στις ΗΠΑ αναφορικά με τις επενδύσεις των Αγγέλων σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το νέο πρόγραμμα επικοινωνίας του Δικτύου με στόχο να προσελκύσει τις πλέον καινοτόμες ιδέες του οικοσυστήματος και να στηρίξει ουσιαστικά την ανάπτυξή τους.

Ο επικεφαλής του Δικτύου και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θωμόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά :«Ιστορικά, έτσι ξεκινάνε οι περισσότεροι σοβαροί θεσμοί και προσπάθειες. Από λίγους οραματιστές αλλά με πολύ δημιουργικό πείσμα και κουράγιο, και είμαι βέβαιος ότι, όλοι μας εδώ, διαθέτουμε και τα δυο».

Ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΟ.Χ. του Οικονομικού τμήματος του ΕΚΠΑ και Σύμβουλος του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων, καθηγητής κ. Π. Αλεξάκης ανέδειξε το ρόλο των Επιχειρηματικών Αγγέλων ως βασικών πρώτων χρηματοδοτών των νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και ταυτόχρονα την κομβική τους συνεισφορά σε όρους στρατηγικής καθοδήγησης μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Ο καθηγητής κ. Θ. Παλάσκας και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Μελετών και Έρευνας (ΚΕ.Μ.Ε) του ΕΒΕΑ, στο οποίο είναι ενταγμένο το ΔΕΑ, έδωσε σημαντικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση των Επιχειρηματικών Αγγέλων από τις ΗΠΑ, όπου το 1 από τα 6 δολάρια που επενδύονται στις νεοφυείς επιχειρήσεις προέρχονται από επιχειρηματικούς αγγέλους.

Τέλος, τα μέλη του Δικτύου συζήτησαν εκτενώς και αποφάσισαν να επενδύσουν σε μια πιο ενεργή επικοινωνία με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας μας, έτσι ώστε να κάνουν το Δίκτυο ακόμη πιο ανοικτό και προσιτό στους νέους ανθρώπους της Ελλάδας. Μέσα στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους θα αρχίσει να υλοποιείται το σχετικό πρόγραμμα επικοινωνίας.

Άρθρο από newsbeast.gr