Γνώρισε την ομάδα

Ελένη Φώτη

Ελένη Φώτη

Η Ελένη Φώτη είναι Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών www.acci.gr και Διευθύντρια της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α. www.THEAthensincube.gr ).

Είναι κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μεταπτυχιακό M.Sc στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες), από το ALBA Graduate Business School (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για στελέχη – Professional MBA) και από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πτυχίο B.Sc στις Οικονομικές Επιστήμες). Είναι, επίσης, υποψήφια διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Τέλος, είναι υπεύθυνη για ευρωπαϊκά και εθνικά έργα με αντικείμενο την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και την Απασχόληση των Νέων και συμμετέχει σε ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο σε ομάδες εργασίας και επιτροπές σχετικές με τα ανωτέρω αντικείμενα.


Στέλλα Σταρρά

Στέλλα Σταρρά

Η Στέλλα Σταρρά εργάζεται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Αθηνών – Ε.Β.Ε.Α., από το 1993 και είναι Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Δ/νσης Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων, του Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, είναι Προϊσταμένη και Συντονίστρια Δράσεων, της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας - Θ.Ε.Α., μιας σημαντικής πρωτοβουλίας του Ε.Β.Ε.Α., για την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, καθώς και την υποστήριξη και την ανάπτυξη της νεοφυούς Επιχειρηματικότητας.

Είναι κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο “Μάρκετινγκ και στην Επικοινωνία με την Χρήση Νέων Τεχνολογιών’’, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Πτυχίο “Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών” και μεταπτυχιακή εκπαίδευση, ως ‘’Στέλεχος Κοινωνικής Ανάπτυξης’’, του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια στους τομείς του Μάρκετινγκ, της Επικοινωνίας, της Διαχείρισης Έργων, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και της Λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Συμμετέχει σε ευρωπαϊκό, αλλά και εθνικό επίπεδο σε προγράμματα και ομάδες εργασίας, με αντικείμενο την προώθηση της Καινοτομίας, την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και της Απασχόλησης και την επίτευξη Βιώσιμης Ανάπτυξης και έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα πληροφόρησης επιχειρήσεων, σχετικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την υποστήριξη και την ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας.

Μιλάει Ελληνικά και Αγγλικά (Proficiency NOCN C2, ESOL International) και έχει πιστοποιημένες ψηφιακές δεξιότητες (Global Cert Intermediate C).


Θεόφιλος Μπεντής

Θεόφιλος Μπεντής

Ο κος Θεόφιλος Μπεντής είναι ερευνητής αγορών, αναλυτής δεδομένων και σύμβουλος σύστασης και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Είναι υπεύθυνος διαχείρισης του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων “BANG” του Ε.Β.Ε.Α. Είναι κάτοχος του πτυχίου (BSc) Οικονομικής Επιστήμης από το πανεπιστήμιο του Essex του Ηνωμένου Βασιλείου και του μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Χρηματοοικονομίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποψήφιος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Διαθέτει ερευνητική εμπειρία σε οικονομικά, επιχειρηματικά και επιχειρησιακά θέματα. Ειδικότερα έχει ολοκληρώσει μελέτες και έρευνες για τις μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις τομέων και κλάδων του εμπορίου, του τουρισμού, της μεταποίησης, των λοιπών υπηρεσιών και των επαγγελμάτων. Επίσης έχει συνεργαστεί σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο με πανεπιστημιακά ιδρύματα για θέματα έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και με ιδιωτικούς φορείς για επιχειρησιακά και επιχειρηματικά θέματα. Σε αυτό το πλαίσιο συμμετείχε στην εκπόνηση, διαχείριση και υλοποίηση επιχειρηματικών και προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς διοίκησης επιχειρήσεων, ερευνών αγοράς, μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας. Παράλληλα, έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα σύστασης, οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, επιχειρησιακού σχεδιασμού και ανταγωνισμού. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.


Αδαμαντία Αργυρίου

Αδαμαντία Αργυρίου

Η Αδαμαντία Αργυρίου σπούδασε στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με πτυχίο του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Από το 2021 είναι Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Διοίκηση – Δημόσιο Management ».

Έχει επίσης πιστοποιητικό επάρκειας στα αγγλικά από το University of ESOL International.

Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής πρακτικής της άσκησης, ως διοργανώτρια συνεδρίων στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, έχει διοργανώσει αρκετά συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Έχει εργαστεί για πολλά έτη στην Αεροπορική Βιομηχανία (SYRIAN ARAB AIRLINES) ως Κατασκευάστρια αεροπορικών ναύλων, αλλά και ώς εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας στον τομέα της εξυπηρέτησης αεροδρομίου (2000-2012).

Μετά την οριστική λήξη της αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα, εργάστηκε ως Ταξιδιωτικός Σύμβουλος για 1 έτος (2012-2013) και για 2 χρόνια (2013-2015) ως Διευθύντρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Μετά τη συνεργασία της στον ξενοδοχειακό κλάδο, ασχολήθηκε ως Υπεύθυνη Πωλήσεων και Μάρκετινγκ σε Γραφείο Ταξιδίων ( Real World Tours ) (2015-2018).

Από το 2018 εργάζεται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο Τμήμα Μητρώου (2018-2020) και στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (2020-σήμερα).